Det trønderske selskapet produserer installasjonsprodukter som termostater, dimmere, vannstopper – og komfyrvakter.
– Det som fantes av komfyrvakter før 2011, var tungvinte greier. Vi visste at når dette nå skal inn i alle nye og rehabiliterte bygg, må det være brukervennlig for både installatør og sluttkunde, sier han.
Stille vakt, hellige vakt
Lillemo er ikke i tvil om hva som kjennetegner en god komfyrvakt:
– For det første bør den ha innebygget timer, slik at du kan slippe å bekymre deg når du reiser bort. Men en god komfyrvakt er en du ikke merker er montert før det faktisk er en overhengende fare der. Og dersom den utløses og du gjør avbøtende tiltak, skal det være enkelt å avstille alarmen og fortsette å lage mat.
For det kan selvsagt skje at alarmen går mens du steker bacon og pannekaker.
– Alarmtemperaturen er regulert, så det betyr egentlig at du potensielt er nært et branntilløp dersom den går av. Skulle du for eksempel få olje i panna, kan det fort gå galt. Men har du full kontroll, skal ikke en god komfyrvakt være til bry. Den skal bare si fra.
Bestselger for en grunn
Mkomfy 25R er vakten alle vil ha, og bare i fjor solgte CTM Lyng rundt 65 000 eksemplarer. Lillemo tror de har truffet godt med filosofien.
– Tilbakemeldingene vi får fra elektrikerne har vært akkurat den vi håpet på. De forteller at den er driftssikker og enkel å montere. Når vi i tillegg har 7 års garanti og standardbatterier som lett kan byttes ut, er nok det mye av årsaken til at denne er så populær.
Jonny Olsen i grossisten Ahlsell bekrefter at det er CTM Lyng de selger mest av. Han viser til det samme:
– Den er både bruker- og montasjevennlig. I tillegg er den konkurransedyktig på pris.
Lang levetid
Mkomfy 25R har en egen teknologi som ligger i alle CTM Lyngs av/på-produkter. M-en står for «microsafe» og betegner at releet kobles gnistfritt. På den måten slites det ikke.
– Det gjør at vi kan garantere 11 millioner koblinger. Standard er 10 000, sier han og legger til:
– Vårt utgangspunkt er at produkter skal vare lenge.
Spar strøm
Men en god komfyrvakt våker ikke bare over kjøkkenet ditt, den passer også litt på strømregningen. CTM Lyngs 25R er integrert i deres smarthus-løsning, som betyr at den snakker samme «språk» som resten av systemet.
– Da kan du via en app få varsel om at komfyrvakta har slått ut. Det kan være nyttig om du for eksempel har barn som er alene hjemme, sier Terje Lillemo i CTM.
Og i en verden hvor de fleste ønsker å spare strøm, er det viktig å ha kontroll på effektforbruket. Det kan en smart komfyrvakt hjelpe med.
– Platetopper bruker mye strøm, og i et system med effekttariffer vil det være spesielt viktig å la platetoppen være en del av det registrerte strømforbruket. Når elbilladeren og komfyrvakten din plutselig snakker samme språk, kan du la smarte funksjoner kutte strømforbruket ditt.