Og oppmerksomhet får den. Da Hallingplast hadde med seg en demoversjon av kummen på en VA-messe i mars, stod folk i kø for å se nærmere på den.
— Mange hadde hørt at denne kummen fantes, men du kunne se at det gikk opp et lys for folk da de fikk se den på nært hold. Responsen var overveldende positiv, og det var utrolig gøy, forteller Haustveit.
Fullstendig tett
For problemet denne vannkummen løser, kan mange kjenne seg igjen i. Betongkummer, som er vanlig å bruke til vann og spillvann, er ikke mulig i enkelte områder å få helt tette. Både grunnvann og overvann kan trenge inn, og du må ty til drenering – som igjen kan gi vann inn i kummen.
— Står kummen i nærheten av sjø, kan sjøvann skylle inn og ut av den, og føre til at kostbare ventiler ruster og eroderer i den klassiske kombinasjonen av salt og luft. Ikke noe av dette er noe problem i denne plastkummen, forklarer Stian Ellburg, salgsleder i Haplast.
Vannkummen fra den nordnorske produsenten er nemlig fullstendig tettsveist fra bunn til topp. I tillegg har den et under-topplokk i PE med pakning og kompresjonslås i rustfritt stål, som sørger for at vann aldri vil kunne presse seg inn.
— Denne plastkummen kan stå fullstendig nedsenket i vann, og likevel vil det ikke komme en dråpe inn. Dette er unikt, sier Ellburg og legger til:
— Vi lager dessuten disse kummene av massivt viklede PE-rør – ikke overvannsrør. Det kan vi gjøre fordi vi er den eneste i Norge med lisens til å produsere disse såkalte KRAH-profilrørene. Det at vi bruker massive kumvegger, gjør det enklere å få en tett og robust sveiset rørgjennomføring. Vi er også i gang med prosessen med å få en tredjeparts godkjenning av innfestningkonsoll i henhold til VA-miljøblad 112.
Vinn/vinn
Frem til nå har imidlertid logistikken stått i veien for effektiv distribusjon av disse kummene. Armaturene har blitt sendt fra Gardermoen til Nord-Troms – og ned igjen, ferdig montert. Her kommer samarbeidet med Hallingplast inn i bildet.
— Vi tilfører markedet noe med denne kummen, samtidig som Haplast får tilgang på vårt brede nettverk her i Sør-Norge. Vi er allerede en stor rørleverandør i VA-markedet, men nå kan vi tilby enda mer komplette leveranser, sier Haustveit i Hallingplast.
Rent praktisk innebærer samarbeidet at Hallingplast – gjennom underleverandøren Hordaland Rørteknikk – sveiser og sammenstiller vannkummene. På den måten kan kummene leveres til nye markeder raskere, rimeligere og med et lavere miljøavtrykk.
— Nå slipper vi i Hallingplast å finne opp hjulet på nytt, mens flere kunder får tilgang på Haplasts smarte produkter. Det er rett og slett vinn/vinn.
For å få til en mest mulig effektiv og smidig markedsføring av disse kummene i sør, begynner Stian Ellburg å jobbe for Hallingplast fra 1. mai 2024.
For mer informasjon kan Nikolai Franksson nås på telefon 992 28 138, eller du kan snakke med en selger i Ahlsell.