Vannkummen som ikke passet
For å få vann til det nye K8-bygget var det behov for å koble sammen en gammel og en ny DN450 duktilledning, samt koble på en DN200 stikkledning.
Men etter funn av blant annet kabler i bakken, ble det tydelig at vannkummen med flensekryss som var prosjektert, ikke ville få plass.
— Entreprenøren kom derfor med forespørsel om et DN450x200 flense-T-rør, med DN450 flensemuffer i hver ende, som kunne settes i bakken uten kum. Rask leveringstid var også svært viktig, forteller Nina Corneliussen, VA-selger i Ahlsell.
Skreddersøm med kort leveringstid
Nina sendte forespørselen til ulike Ahlsell-leverandører. Ett av svarene kom fra Anne Wyckmans, produktsjef for spennviddekoblinger i INNVA.
— Ahlsell trengte en løsning for å koble sammen en gammel og en ny ledning i duktilt, samt ta ut en stikkledning, uten å bruke kum. I tillegg var de usikre på nøyaktig utvendig diameter til eksisterende rør, forteller Anne.
Forespørselens mange utfordringer ledet umiddelbart Anne inn på INNVA sin skreddersydde løsning; spennviddekoblinger fra italienske Nova Siria, med svært kort leveringstid.
— Vi foreslo en alternativ løsning: Et spesialprodusert strekkfast DN450 muffe-T-rør i serien MultiGrip, med et flenseavstikk DN200, forteller Anne.
Dette er Nova Siria MultiGrip fra INNVA
For deg som ikke er kjent med MultiGrip; dette er INNVA sin serie med strekkfaste rørkoblinger i stål, produsert av Nova Siria.
Det strekkfaste systemet består av bolter med gripeklør som «biter» seg fast i røret – uten å skade overflatebelegget. Det sikrer at røret ikke sklir ut av muffen ved bevegelser i bakken.
Nova Siria produkter er fremstilt av stål, og produsenten har lang erfaring og høy kompetanse når det gjelder selve sveisingen og design av delene. Kvaliteten ligger ofte i detaljene.
— Høyt fokus på kvalitet sikrer lang levetid, og fabrikken er svært fleksibel og kan produsere nesten hvilken som helst rørdel, sier Anne, som utdyper:
— Til tross for at dette er skreddersydd og laget for hånd, er leveringstiden svært kort. Til prosjektet i Stavanger leverte vi på under en måned fra forespørsel til levering på anlegg, men vi kunne om nødvendig fått leveransen på plass i løpet av fem til ti dager.
Vann i springen i Stavanger
Tilbake i Stavanger, kan Nina fortelle at enden på både visa og vannrøret ble god til slutt.
— K8-bygget er åpent, og de første leietakerne flyttet allerede inn i mars.
— Løsningen fra INNVA var så god at jeg har merket meg denne for fremtidige prosjekter. Denne kommer jeg til å anbefale flere ganger, avslutter Nina, som samtidig kan fortelle at også entreprenøren var svært fornøyd med løsningen og teknisk bistand fra INNVA.