Ikke bare får kundene dine strømprisene inn i appen i sanntid; appen viser også prisprognoser for resten av dagen.
Dermed kan smarthjemmet stilles inn slik at forbruket justerer seg selv i takt med strømprisen, og dermed unngår man dyre forbrukstopper. Alt som trengs er en ELKO SmartTag – forutsatt at kunden allerede har et smarthussystem.
Finner strømsluket
ELKO tilbyr tre ulike varianter av SmartTags. En for IT-nettet, en for TN-nettet (det er disse som monteres på hovedkursen), samt en variant som kan monteres på individuelle kurser for å gi innsikt i hva som trekker mye strøm.
— En SmartTag på individuelle kurser betyr at man kan måle hvilke hvitevarer som trekker mest strøm. Flere av kollegene mine har installert SmartTags hjemme og oppdaget at de for eksempel har kjøleskap som trekker enormt mye strøm, og som dermed er synderen for den høye strømregninga. Med denne innsikten kan man ta mer informerte valg – kanskje er det dags for å bytte til et mer energieffektivt kjøleskap, sier Christoffer Borgersen Strand, Product Manager for ELKO SMART.
Enklere mersalg for proffen
Christoffer forteller at SmartTags først og fremst er utviklet med elektrikeren i sentrum. Det betyr at installasjonen må utføres av fagfolk, og det gjør mersalget enklere for elektriker. I tillegg tilføyer enhetene sluttkunden ekstra funksjonalitet.
— At sluttkundene får innsikt i hvilke apparater som sluker strøm er en gylden mulighet for å drive med oppsalg, og oppsalget vil potensielt finansiere seg selv med tanke på strømmen man kan spare. Enheten installeres direkte på sikringene og tar dermed ikke opp unødig plass på DIN-skinnen.